English

Novosti

Meet the USA - Special Edition

Photo:

Nacionalni parkovi – Prirodne lepote SAD-a + Poseta studenata Univerziteta Hardvard

Američki kutak u sklopu svog redovnog programa „Meet the USA“, imaće čast da ugosti delegaciju studenata sa Hardvarda koja će prisustvovati predavanju našeg redovnog saradnika profesora dr Rastislava Stojisavljevića. 
Svi zainteresovani će imati priliku da prodiskutuju o datoj temi, ali i mnogim drugim temama sa studentima ovog prestižnog, američkog univerziteta.

Prvo što upadne u oči strancu kada malo proputuje Sjedinjenim američkim državama su prirodne lepote. Najpopularnije destinacije su nacionalni parkovi. U SAD-u ih ima 61. Pod zaštitom su države prvim stepenom. Najstariji nacionalni park u SAD-u ali u svetu je Jelouston osnovan 1872. godine. Najviše ih je u Kaliforniji, čak 9.
Na koji način Amerikanci čuvaju svoje prirodne lepote? Zašto nacionalni parkovi mogu biti opasni ali i intrigantni? Koja je razlika između Josemita, Everglejdsa, Velikog kanjona Kolorada i drugih? Koje su osnovne i najzanimljivije geografske karakteristike ovih zaštićenih prirodnih područja? Sve ovo ćemo saznati na novom predavanju u okviru programa „Meet the USA“ u četvrtak, 26.09.2019. godine u 18.30 časova.

Važna napomena: predavanje će biti održano na engleskom jeziku!

25.09.2019


Strane