English

Novosti

Izložba: Galeanthropy, vol.3

Photo:

Američki kutak Novi Sad vas poziva da u subotu, 20.07.sa početkom u 19 časova prisustvujete otvaranju izložbe digitalnog crteža i kolaža akademske umetnice Marine Matović, pod nazivom “Galeanthropy, vol.3 ”.

“Galeanthropy, vol.3” inspirisana je fenomenom “Galeanthropy” za koji ne nalazimo advekatan prevod na srpski jezik, a koji podrazumeva mentalno stanje ljudi koji veruju da su postali mačke i to pokazuju svakim svojim položajem tela, ponašanjem, pokretom, ispuštanjem specifičnih zvukova. Glavni lik “Galeanthropy , vol. 3“ je Mayra, lik koji nastaje iz dodira, erotike i senzualnosti.

Ona dolazi kroz ples i javlja se onda kada treba da pokaže svoje maštanje, želje i igru. Ona je snažna, misteriozna, tiha, samouverena, seksualna, hrabra, iskrena i nevidljiva. Obožava da se mazi, ali ume i da ogrebe. Često nestaje i dolazi onda kada oseti da je najpotrebnijom. Mayra je humanoidna mačka, željna pažnje, igre, dodira i ljubavi. Večno zaljubljena.

Autorka izložbe, Marina Matović, pohađala je srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput" na odseku Dizajn tekstila. Apsolvent je Akademije umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek: Grafika, u klasi profesora Radovana Jandrića.

Originalni koncept izložbe je podržan od strane “Šapošnjikov“ & “Firchie Think Tank Studio” iz Novog Sada.

Svi su dobrodošli!

Vidimo se u Kutku!

16.07.2019


Strane