English

Novosti

Prezentacija programa Lutrija za zelenu kartu i Work and Travel

Photo:

Obaveštavamo vas da će se u petak, 21. septembra u 17h u amfiteatru Visoke pedagoške škole u Novom Sadu održati prezentacija Work&Travel programa.

“Summer Work and Travel USA” program je program kulturne razmene namenjen isključivo studentima. Program je odobren i podržan od strane američke vlade i omogućava studentima da tokom letnjeg raspusta rade u SAD-u u periodu do 4 meseca i da nakon toga ukoliko žele peti mesec iskoriste za putovanja. Cilj programa je sticanje bogatog iskustva, usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje kulture, običaja i načina života, kao i sticanje novih prijateljstava.

Takođe, u 18 časova predstavnici konzulata Američke ambasade u Beogradu će održati prezentaciju "Diversity Visa 2020" (Lutrija za zelenu kartu). Tom prilikom svi zainteresovani moći će da saznaju sve novosti vezane za ovaj program, na koji način da apliciraju na ovaj program, koju dokumentaciju treba podneti, kako izgleda procedura za apliciranje i praćenje aplikacije, a pre svega kako izbeći prevare vezane za ovu lutriju.

SAD su 1990. uvele program predstavljen kao “Lutrija za Zelena kartu”. Cilj programa je da podstakne raznolikost nacija u USA davajući građanima drugih zemalja šansu da dobiju stalnu vizu za boravak. Svake godine, dodeli se 55.000 imigrantskih viza (Diversity Visa - DV) putem lutrije. Ako dobijete Zelenu kartu, Vi i Vaša porodica imate pravo da se preselite, živite i radite u SAD. Apliciranje ove godine Vam daje mogućnost da se u 2020. godini baš Vama ostvari američki san!

Prezentacije su besplatne uz obaveznu prijavu OVDE

17.09.2018


Strane