English

Novosti

FLEX program - razmena iskustava

Photo:

U ime Američkog saveta za međunarodno obrazovanje obaveštavamo vas da će se i ove jeseni širom Srbije održavati testiranje za jednogodišnji program razmene FLEX (nekada znan kao A-SMYLE) koji u potpunosti finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Stipendisti programa provode jednu školsku godinu u Americi sa američkim porodicama volonterima, pohađajući američke srednje škole.

Američki savet će i ove jeseni sprovesti testiranje za FLEX program, za školsku 2019/20. godinu. Ciljna grupa testiranja su srednjoškolci, državljani Republike Srbije, koji su upisani u prvi ili drugi razred srednje škole, a koji su rođeni između 1. januara 2002. i 15. jula 2004. godine. Učenici sa invaliditetom mogu biti bilo koji razred te rođeni između 15. februara 2001. i 15. jula 2004. godine.

Više informacija o programu, sa tačnim mestima testiranja, može se naći na ovom linku: http://ac-see.org/new/flexbrochure/

Zbog velikog interesovanja o detaljima FLEX programa, u četvrtak, 20. septembra sa početkom u 18:30 časova će se u Američkom kutku održati program sa ciljem razmene iskustava. Nekoliko FLEX alumnistkinja biće tu za sva pitanja koja možete imati, a na koje odgovore nećete naći na zvaničnim sajtovima.


Svi su dobrodošli, od učenika koji će aplicirati za program i njihovih roditelja, do drugih alumnista/kinja koji su voljni da podele iskustva sa mlađim generacijama, daju im savete i pomognu da reše neke od nedoumica.

Prisustvo programu je besplatno, ali su prijave obavezne i mogu se izvršiti OVDE.

Vidimo se u Kutku!

13.09.2018


Strane