English

Novosti

PROGRAMIRANJE LEGO ROBOTA - DRUGA SRPSKA MISIJA NA MARS

Photo:

Ako imate 10-14 godina, zanima vas nauka i programiranje, maštate o tome da jednog dana posetite Mars – imate šanse da učestvujete u projektu DSMNM, koji je dizajniran da vas na što interesantniji način upozna sa navedenom planetom, ali i sa robotima koje šaljemo da je istražuju.

„Tokom 12 radionica radićemo sa LEGO robotima, učiti kako se oni programiraju i koriste njihovi motori i senzori za izvršenje različitih zadataka. Koristićemo i naočare za virtuelnu stvarnost uz pomoć kojih ćemo istraživati uslove za život na Marsu, a možda čak i popričati sa ljudima koji upravo sada istražuju ovu planetu“, najavljuje Alen Piljak, osnivač EduLab udruženja i moderator radionice.

 

Da biste učestvovali u ovom besplatnom programu potrebno je da napišete šta vas inspiriše da posetite Mars i pošaljete na beograd@americancorners.rs. Ne škrtarite na dužini eseja, budite jasni, precizni i direktni, ali nemojte ni da bude duži od jedne A4 strane. Rok za slanje prijava je nedelja, 21. januar do ponoći. Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Takođe, potrebno je da redovno pohađate radionice, jer ćete imati testove koji su uslov za nastavak obuke, baš kao pravi kandidati za astronauta.

Posedovanje mobilnog telefona koji ima žiroskopski senzor je poželjno. Ako vaš uređaj to ne poseduje, potrebno je da tu pojedinost navedete u prijavi, kako bismo se potrudili da obezbedimo pomoćni telefon koji ćete koristiti tokom obuke.

Radionice će se održavati subotom u period od 11.00 do 12.30 časova, a početak je planiran za subotu, 27. januar.

Projekat je zamišljen kao nastavak Prve srpske misije na Mars, održane u Dečijem odeljenju Biblioteke grada Beograda i u Američkom kutku. Aktuelni projekat je podržala Ambasada SAD u Beogradu.

Ovim programom Američki kutak u Beogradu započinje obeležavanje petnaestogodišnjice svog postojanja i rada.

10.01.2018


Strane