Srpski

News

Trening iz oblasti medijske pismenosti

Photo:

IREX i Američki kutak vas pozivaju na radionicu o medijskoj pismenosti koja će se održati u subotu, 7. decembra 2019. od 10.00 do 14.00 časova.

Program „Saznaj i razaznaj” obučava građane modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu stičete veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica i da na odgovoran način delite sadržaj. „Saznaj i razaznaj” program ne podučava tome koje medije treba koristiti – podučava kako delotvorno pristupati informacijama.


Šta dobijate:
• Učešće na besplatnom i kvalitetnom treningu
• Znanje i veštine o kritičkom odnosu prema medijima

Uslovi učešća:
• Da imate između 18 i 35 godina
• Predznanje u ovoj oblasti nije neophodno

Kako postati učesnik treninga:
Potrebno je da se prijavite na sledećem linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSde3B3WLmeKXkb_Ty-ofSJsj2vlNCpZx9YusDTvqCg_5uvW0A/viewform do 5. decembra.

Moderator je profesor istorije Branislav Tođer. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je završio i master akademske studije. Trenutno radi u OŠ „Sveti Georgije” u Uzdinu i nastavu organizuje na srpskom i rumunskom jeziku. Branislav nastoji da u svakodnevnoj nastavi primeni savremene i efikasne metode rada kako bi učenicima približio istorijske događaje, a oni lakše razumeli istorijske procese. Insistira na interaktivnoj atmosferi, pomoću pitalica, mozgalica provocira učenike da razmišljaju kako bi ponudili kreativne odgovore. Koristeći IKT tehnologiju u nastavi, učenicima istoriju čini zanimljivom, zabavnom i korisnom. Slobodno vreme koristi za putovanja, knjige ili posete nekom sportskom događaju.


Ovaj program podržan je od Ambasade SAD u Srbiji.

02.12.2019


Pages