English

AK Video


Veče Čarlsa Bukovskog

Američki kutak otvorio je svoja vrata otvara obeležavanju godišnjice smrti velikog američkog andergraund pesnika i pisca, Čarlsa Henrija Bukovskog. 


Program u Kutku je bilo moguće pratiti putem lajv striminga, a uključio je  razgovor sa književnikom Bojanom Samsonom praćen insertom iz filma „Born Into This" a u saradnji sa kafe galerijom "Izba" u komšiluku nastavili smo program u stilu Bukovskog.


Američki rokenrol iz 50ih

Američki kutak je bio deo Noći muzeja u Novom Sadu. 2012 godine, odlučili smo da Novosađanima predstavimo američku rokenrol muziku iz 50-ih. Broj poseta je bio veoma visok, a utisci još bolji. Pogledaj sami. :)


Američki kutak Novi Sad - Mural

Pošto nam je fasada bila ispunjena sa lošim grafitima, odlučili smo da se sprečimo da se ovo ponovi i napravili smo veliki mural preko celog prednje strane Kutka. Ovde možete videti ceo proces stvaranja. Nadamo se da će vam se dopasti!


Govori kao Amerikanac

Naša članica i volonterka Nada Likić, nastavnica engleskog jezika i književnosti održala je kurs pod nazivom: " Govorite engleski kao amerikanac". Cilj ovog kursa je savladavanje savremenog engleskog jezika koji je potreban za svakodnevnu konverzaciju.


Strane