English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Kragujevac

Proslava Svetskog dana Roma

Proslava povodom Svetskog dana Roma održaće se 7. aprila u 12 časovama u Američkom kutku u Kragujevcu. Obeležavanje ovog dana predstavlja mogućnost da se pokažu ostvareni rezulati u integraciji Roma, ali i očuvanje romske kulture i tradicije.

Novi Pazar

Javni forum: "Diskriminacija Roma u Srbiji".

Centar za razvojnu politiku i saradnju, Ministarstvo omladine i sporta, Američki Kutak Novi Pazar, Kancelarija za mlade Novi Pazar, RTV Novi Pazar, Zeleni krst / Zeleni polumjesec, pozivaju Vas na Javni forum pod nazivom "Diskriminacija Roma u Srbiji". Javni forum će se održati 19. aprila 2017. godine sa početkom od 18:30 časova u Američkom Kutku Novi Pazar.

Subotica

PRIDRUŽITE SE NAŠEM KNJIŽEVNOM KLUBU!

Književni klub Američkog kutka Subotica će se održavati svakog četvrtka sa početkom u 18 časova.

Novi Sad

Interaktivno predavanje PolitikUS: Kongres SAD

Aprilsko izdanje interaktivnog predavanja PolitikUS biće održano 25. aprila od 18h. Tema ovog izdanja biće Kongres SAD. Moderator predavanja je Predrag Rajić, diplomirani pravnik iz Novog Sada.

Bujanovac

Vranje

Časovi poznavanja rada na računaru za penzionere

Aprila će časovi poznavanja rada na računaru za penzionere biti sredom u podne. Biće i jedan dodatni čas u petak, 21. aprila u 12 h. Vidimo se!

Beograd

La Leće Liga radionice

Američki kutak će u utorak, 25. aprila u 18 časova biti domaćin svim mladim mamama i trudnicama koje žele da nauče nešto novo o dojenju i bebinim potrebama u prvim danima i nedeljama.

Niš

Prezentacija Work and Travel programa

PREZENTACIJA programa Work and Travel USA, Au Pair USA, Internship USA i Go Campus USA. EXPERICENCE doo Ponedeljak, 24. april u 17:00 Odlična prilika za sve koji žele da posete Ameriku tokom leta kao stažisti ili učestvuju na jednom od ovih

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.