English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Bujanovac

Kragujevac

Gramatička radionica

Radionicu o gramatici održaće Heather Pishko, službenica Američke ambasade u Beogradu, u sredu 21. februara u 17 časova u prostorijama Američkog kutka u Kragujevcu.

Subotica

Beograd

DAN DRŽAVNOSTI

Ne radimo u četvrtak, 15.2.2018. i petak, 16.2.2018.

Novi Sad

Radionica: "Nemoj samo da sediš, ustani i pokreni se"

U petak, 2. marta u 18:30h, u Američkom kutku Novi Sad biće održana interaktivna radionica pod nazivom "Nemoj samo da sediš, ustani i pokreni se" koju će voditi Džin Linehan, učesnica programa razmene English Language Fellow koji sponzoriše Stejt department SAD.

Niš

Prezentacija povodom meseca afroameričke kulture

Predavač: Danbi Lee Sreda, 14. februar 18h Povodom februara meseca afroameričke kulture, Američki kutak vas poziva da nam se pridružite na prezentaciji o Martinu Luteru Kingu i Malkolm X i saznajte više o životu i zaveštanju ove dve afroameričke ikone. Ulaz je slobodan!

Vranje

BELL+ novi ciklus

U toku su prijave za novi BELL + program za učenje engleskog jezika. Svi zainteresovani mogu se prijaviti ispunjavanjem upitnika do 09.02.2018. preko linka: https://www.surveymonkey.com/r/BELL_plus_application_spring2018 Naknadne prijave nisu moguće. Časovi će se održavati dva puta nedeljno. Predviđen datum za početak kursa je 19.02.2018. za jednu grupu, a za drugu 20. februar.

Novi Pazar

Panel diskusija: Sprečavanje nasilja u porodici

Kancelarija za odnose sa javnošću i Međunarodni program za pružanje obuka i pomoći pri kriminalističkim istragama (ICITAP) ambasade SAD, u saradnji sa Američkim Kutkom Novi Pazar organizuju panel diskusiju na temu “Sprečavanje nasilja u porodici”, 21. februara 2018. godine, u prostorijama Američkog Kutka sa početkom u 18:30 časova.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.