English

Dobrodošli na novi AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Vranje

Radionice digitalne umetnosti

Bez obzira da li ste dizajner ili početnik, crtanje i slikanje na digitalnoj tabli može da Vas pripremi za brojna zanimanja (dizajn, veb-dizajn, umetnost itd.)

Bujanovac

Subotica

PRIDRUŽITE SE NAŠEM KNJIŽEVNOM KLUBU!

Književni klub Američkog kutka Subotica će se održavati svakog četvrtka sa početkom u 18 časova.

Novi Sad

Američki kutak Novi Sad organizuje novi kurs ​pripremne nastave za TOEFL test!

Kurs će početi 31. marta​ i održavaće se svakog petka​ od 18.30​h do 20h. Kurs će voditi profesorka engleskog jezika Sofija Simić.

Beograd

Panel diskusija: Sprečavanje nasilja u porodici

U četvrtak, 23. marta u 18.00 časova pridružite nam se u informativnoj panel diskusiji sa grupom stručnjaka koji će nam pomoći da razumemo ovaj kompleksan problem koji je sve prisutniji u našem okruženju.

Niš

Festival nauke

Vreme je za nauku! 31. marta i 1. aprila potražite nas na Festivalu nauke "Nauk nije bauk 9" na Elektronskom fakultetu. Pridružite nam se! Dođite da odigramo OSMO ili prelistajte naše Kindlove. Vidimo se na festivalu!

Kragujevac

Eltina radionica Očigledno vama, neverovatno drugima

Trener: Branka Dečković Ciljna grupa: nastavnici engleskog jezika, predmetni nastavnici (sa znanjem engleskog jezika na nivou B1), nastavnici koji su već uključeni ili se pripremaju da se uključe u proces bilingvalne nastave u školama Datum: 22. mart 2017. godine Vreme: 17h – 19h Mesto: Američki kutak, Dr Zorana Đinđića 10 / III, Kragujevac

Novi Pazar

Erika Kuen, ataše za kulturu ambasade SAD u Beogradu, posetila je Američki Kutak Novi Pazar 8. marta

Erika Kuen, ataše za kulturu i Tijana Hrkalović iz ambasade SAD u Beogradu posetile su Američki Kutak Novi Pazar u sredu, 8. marta. One su prisustvovale času kreativnog pisanja koji vodi Džekelin Ris-Mikula sa Internacionalnog univerziteta.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.