English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Vranje

Preporuka za čitanje

Ukoliko vam se ovog leta čita neka knjiga iz domena naučne fantastike, preporučujemo vam seriju post-apokaliptičnih romana Kas Morgan. Planetu zemlju je pogodila nuklearna katastrofa, a poslednji ostaci čovečanstva preživljavaju na svemirskim stanicama daleko iznad Zemljine radioaktivne površine. Posle nekoliko vekova, organizuje se specijalna misija sa ciljem da se vidi da li je Zemlja ponovno pogodna za život.

Novi Pazar

Ted Talks sa diskusijom

U petak, 8. juna sa početkom od 14 časova Američki Kutak Novi Pazar organizuje gledanje TED Talks sa diskusijom. Naši saradnici u organizaciji dogadjaja su "Centar za razvojnu politiku i saradnju", i polaznici "Total Akademije".

Subotica

Književnost i humor u „Saut Parku“

Američki kutak Subotica poziva sve ljubitelje serije „Saut Park“ na predavanje Književnost i humor u „Saut Parku“ koje će se održati u četvrtak, 07.06.2018. sa početkom u 17h.

Beograd

Književnost i humor u „Saut Parku“

Brojni primeri ironije i parodije kojima su Sten, Kajl, Erik i Keni izloženi predstavljaju i više nego dovoljan razlog da prisustvujete predavanju koje će vam pomoći da razumete humor „Saut Parka“, ali i da se dobro zabavite. Četvrtak, 21. jun u 18 časova

Novi Sad

Specijalno izdanje Dečijeg kutka

Ovom prilikom vas obaveštavamo da će se u petak, 15. juna održati specijalno izdanje Kid's Corner programa. Kao i svake nedelje, program počinje u 17 časova. Nazvali smo ovu radionicu "Magic 101" ili "Uvod u magiju", a vodiće ga naša volonteka iz Teksasa Angie Langdon.

Niš

Kako putovati jeftino- prezentacija Danbi Lee

Ako volite da putujete,a li mislite da je to privilegija bogatih ljudi ovo je prezentacija za Vas. Dođite i pridružite nam se u sredu, 13.6. u 17h.

Bujanovac

Kragujevac

Književnost i humor u „Saut Parku“

Ima li književnosti u „Saut Parku“ i da li je ovaj popularni američki crtani film za odrasle književnost sam po sebi? Odgovore na ova složena pitanja pokušaće da pruži dr Stefan Pajović na primerima književnih dela pomenutih u seriji, 15. juna u 17.30h.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.