English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Niš

Iza scene u američkom Vrhovnom sudu

U ponedeljak 29.maja profesorka Judithanne Scourfield McLauchlan će u Američkom kutku održati prezentaciju posvećenu američkom istoriju i radu američkog suda!

Kragujevac

Kurs poslovnog engleskog jezika

Iskoristite priliku da efektivno i efikasno poboljšate svoje poslovne i društvene vešitine engleskog jezika, sa fokusom na razvoju profesionalnog i ispravnog korišćenja poslovnog engleskog jezika. Specijalni gost na času koji će se održati 18. maja će biti Stacia Klifton, Regional Public Engagement Specialist.

Bujanovac

Vreme za igranje svaki dan u AC Bujanovac

American corner is starting to organize game time everyday , so you all are welcomed here to join us from 13-14 pm and whats the mos important thing "Your age doesn't matter" we have space for all of you ,it will be fun you already know that .

Subotica

PRIDRUŽITE SE NAŠEM KNJIŽEVNOM KLUBU!

Književni klub Američkog kutka Subotica će se održavati svakog četvrtka sa početkom u 18 časova.

Vranje

SAD i OEBS

U utorak, 9. maja, sa početkom u 17:30 Majkl Ujehara će održati predavanje ''SAD i OEBS''. Gospodin Ujehara je zamenik Šefa Misije OEBS-a u Srbiji.

Novi Sad

Poslednji TOEFL kurs u ovoj sezoni

Poslednji kurs pripremne nastave za polaganje TOEFL testa u ovoj sezoni će početi 26. maja​ i održavaće se svakog petka​ od 17.30​h do 18.00h. Kurs će voditi profesorka engleskog jezika Sofija Simić.

Novi Pazar

Program

Tokom 16. i 17. maja, osoblje Američkog Kutka Novi Pazar i jedanaest korisnika učestvovali su u programu "Upoznajte Ambasadu". Oni su posetili Narodnu biblioteku Srbije, Dom Omladine i druge kulturne institucije u Beogradu. Kyle Scott, ambasador SAD u Srbiji, primio je goste iz Američkog Kutka Novi Pazar.

Beograd

I'm The Blind Cook

Christine Ha is the first ever blind contestant and season 3 winner of the competitive amateur cooking television show, “MasterChef” U.S., on FOX with Gordon Ramsay, Graham Elliot, and Joe Bastianich.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.