English

Preporuke

 

Knjige

Nudimo skoro 3000 knjiga. U našem kutku ćete pronaći bitne knjige o američkom pravu, ekonomiji, predsedništvu, umetnosti, poslu, politici, novinarstvu, filmu, muzici, sportu, itd. Imamo rečnike svih vrsta, Encyclopedia Americana, priručnike za koledže, vežbanke i podatke o GRE, GMAT, LSAT i TOEFL testovima za sve koji žele da studiraju u Americi. Knjige koje možete pozajmiti uključuju i većinu dela poznatih američkih pisaca, od romana, bestselera, eseja i poezije. Imamo i veliki fond knjiga za decu.

Časopisi

U Američkom kutku ćete naći veliki broj časopisa kao što su `National Geographic`, `National Geographic Kids`, `Time`, `The Oprah magazine`, `Vogue`, `Reader’s Digest`, `Smithsonian`, `American Cinematographer`, `American Theatre`, `Discover`, `Psychology Today`, `The New Yorker`, `Downbeat`, `Wired` i druge.

Filmovi

Samo u Američkom kutku u Nišu ćete imati prilike da pogledate neverovatne priče o poznatim Amerikancima, fascinantne priče o velikoj američkoj divljini, jedinstvena i neverovatna istraživanja i podsećanja na prošle događaje američke istorije, kao i da saznate o savremenim pitanjima modernog američkog društva. Dođite i pogledajte poznate američke klasike, dobitnike Oskara kao što su `Vozeći gospođicu Dejzi`, `Boja purpura`, `Kada jaganjci utihnu`, `Indijana Džouns`, `Umri muški`, `Lepotica od million dolara`... Imate priliku da iskusite originalne, strastvene i uzbudljive priče kroz sliku i zvuk visokog kvaliteta.

Muzička kolekcija

Uživajte u zvucima naše bogate muzičke kolekcije među kojima možete pronaći izdanja džez muzike, muzičkih ostvarenja Majkl Džeksona, Vitni Hjuston, Bob Dilana, R.E.M. Takođe, možete slušati muziku Elvisa Prislija, Nirvane, Bon Žovija, Princa, Bijonse, Ališe Kiz, Toma Vejtsa i drugih.

Wii igrice

Veliki izbor Wii igara dostupan je svim korisnicima. Igrice možete igrati i preko Wii konzole u našim prostorijama. Probajte `Zumba Fitness`, `Just Dance`, `Rio`, `The Lord of the Rings`, `NBA2K13` i ostale.


The Universe Within

Ako želite da saznate više o međusobnoj povezanosti kosmosa i ljudi onda ste sigurno spremni za naučnu avanturu koja je uzbudljivo opisana u ovoj knjizi. Neil Shubin, američki peleontolog, biolog i pisac u oblasti popularnih naučnih dela neće vas ostaviti nimalo ravnodušnim.


Set od 5 knjiga Džordža Martina

Po prvi put, svih pet romana u seriji epske fantastike koji su inspirisali HBO serijal "Igre prestola" nalaze se zajedno u jednom setu.

Martinove knjige pružaju fantastično iskustvo i uživanje, a zahvaljujući knjizi "Pesma leda i vatre" Džordž Marin nazvan je "američkim Tolkinom"

Set obuhvata sledeće knjige:

Igre prestola
Sudar kraljeva
Oluja mačeva
Gozba za vrane
Ples sa zmajevima


Strane

Dodatne strane