English

Američki kutak u Subotici je kulturni, obrazovni i informacioni centar. Nastao je kao rezultat saradnje između grada Subotice i ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.
Američki kutak u Subotici je otvoren 12. oktobra 2006. godine i pruža pristup novim i pouzdanim informacijama o SAD preko fonda knjiga, interneta, i preko lokalnih programa dostupnih javnosti. Američki kutak takođe služi kao informacioni centar sličan javnom servisu bibliotečkih referenci. Multimedijalni sadržaji, knjige i periodične kolekcije su otvoreni i dostupni. Prostor za čitanje i sastanke je dostupan domaćinima ili organizatorima događaja, programa i aktivnosti (npr. autorsko čitanje, predavanja, radionice , filmovi, sastanci i izložbe).

Američki kutak se sastoji od kolekcije knjiga na engleskom o SAD-u. Zbirka sadrži referentne naslove, književna dela, poslovne i vladine publikacije.

Američki kutak takođe pruža pristup informacijama vezanim za SAD kroz pristup internetu, audio i video sadržaje i cd-romove . Pristup kolekciji Američkog kutka je besplatan i otvoren za sve zainteresovane građane.

04.05.2014

Strane

Dodatne strane